Cu ce se ocupă un inginer mecanic?

Cu ce se ocupă un inginer mecanic?

Inginerii mecanici sunt de obicei implicați în generarea, distribuția și utilizarea energiei; prelucrarea materialelor; controlul și automatizarea sistemelor de fabricație; proiectarea și dezvoltarea de mașini; și soluțiile la problemele de mediu.

Cercetarea, fabricarea testelor, operațiunile, marketingul și administrarea sunt câteva alte activități cheie asociate cu practicarea inginerilor mecanici.

Inginerii mecanici sunt caracterizați de creativitate personală, amploarea cunoștințelor și versatilitatea. Aceștia sunt, de asemenea, membri valoroși și fiabili multidisciplinari ai echipei.

Domeniile tehnice care constituie baza principală a activității lor includ mecanica, transferul și conversia energiei, proiectarea și producția, precum și științele inginerești. Prin utilizarea inteligentă a analizelor, modelarea, proiectarea și sinteza, ele rezolvă probleme importante pentru îmbunătățirea calității vieții.

Inginerii mecanici lucrează pe echipe responsabile pentru dezvoltarea unei game largi de produse și sisteme, inclusiv, de exemplu, vehicule de navetă spațială, aeronave de toate dimensiunile și formele, automobile, turbine, pompe, centrale electrice și fabrici.

Practic orice mașină sau proces la care vă puteți gândi a beneficiat de influența unui inginer mecanic.

Facilitățile de zi cu zi, cum ar fi refrigerarea, gătitul în microunde, reproducerea sunetului de înaltă fidelitate, transportul, comunicarea și copierea sunt accesibile în mare măsură deoarece mecanicii și alți ingineri au lucrat împreună pentru a face acest lucru.

Inginerii mecanici sunt în prezent în cerere, iar proiecțiile pentru viitor sugerează o nevoie pe termen lung pentru profesioniștii din această specialitate. Aproximativ 20% din cei aproape 3 milioane de ingineri din Statele Unite sunt ingineri mecanici.

ABSOLVENȚII NOȘTRI

Un grad de inginerie mecanică reprezintă o bază excelentă pentru succesul profesiei de inginer și, de asemenea, pentru formarea ulterioară și realizarea ulterioară în alte discipline, inclusiv în afaceri, drept și științe.

Oportunitățile profesionale pentru absolvenții de inginerie mecanică sunt prea numeroase pentru a fi enumerate. Absolvenții noștri au continuat să obțină notorietate nu numai ca ingineri, ci și ca lideri corporativi, profesori, inventatori, inovatori, avocați și medici.

Absolvenții noștri se găsesc în întreaga lume – în companii variind de la cele mai mici până la cele mai mari existente.

Dați-vă o clipă să vă gândiți la ceea ce ați făcut astăzi. Ați pornit o lumină, ați deschis o ușă, ați mers într-un lift, ați călătorit cu mașina sau ați folosit un computer? Dacă răspunsul la această întrebare este da, atunci activitățile dvs. au fost influențate de practica inginerilor mecanici.

Ingineria mecanică este la fel de largă ca și diferența dintre uneltele microscopice și cazanele de 12 etaje.

Ingineria mecanică se ocupă de proiectarea, fabricarea și funcționarea componentelor, dispozitivelor sau sistemelor, cum ar fi:

  • Schimbatoare de caldura, frigidere, sisteme de ventilatie
  • Tehnologii de fabricație care includ utilizarea de lasere, mașini de precizie și nano-tehnologie
  • Dispozitive biomedicale
  • Automobile, avioane și alte vehicule
  • Robotica, mecatronica și controlul electronic al mașinilor
  • Tehnici de întreținere și fiabilitate predictivă
  • Modelarea mașinilor și a sistemelor care utilizează realitatea virtuală

Laboratoarele de ultimă generație, concepute special pentru studenții universitari, reprezintă o caracteristică predominantă a Departamentului de Inginerie Mecanică. Facilitățile de calcul sunt echipate cu cele mai bune computere disponibile pe piață. Aceste computere și software care sunt predominante în industrie oferă studenților noștri posibilitatea de a-și termina lucrarea cu exactitate, cu precizie și profesionalism.