Inginerie marină

Ingineria marină – ce este și cu ce se ocupă?

Ingineria marină este o ramură a ingineriei care se ocupă de arhitectura și știința nautică. Termenul „Inginerie marină” este destinat cercetărilor efectuate în oceane și apele de coastă sau interne care au ieșire la mare. Cursurile de inginerie marină se referă la construcția și întreținerea navelor și a altor nave de navigație.

Inginerii marini sunt responsabili de managementul tehnic al navei. De asemenea, de selectarea utilajelor navelor, care pot include motoarele diesel, turbinele cu abur, turbinele cu gaz; și pentru proiectarea sistemelor mecanice, electrice, fluide și de control a navei în întregime. Aceștia sunt membrii echipajului unei nave care sunt responsabili de administrarea unei echipe de tehnicieni și meșteri marinari. Construcția, operațiunile și întreținerea motoarelor sunt principalele obligații ale unui inginer marin. Aceasta înseamnă că inginerul marin se ocupă de zona tehnică a navei. De fapt, ei sunt responsabil de funcționarea motorului și a echipajului său, și asigură siguranța și standardele corpului marin. Rolul inginerilor marini s-a extins și îmbunătățit odată cu modernizarea și navigarea electronică.

Stusiile de patru ani în inginerie marină este calificarea educațională de bază, necesară pentru a deveni inginer marin. Aceasta este o carieră care oferă oportunități de muncă vaste, inclusiv locuri de muncă off-shore, iar cea mai atractivă parte este remunerarea excelentă și statutul de INR. Multe instituți din India și străine oferă cursuri în inginerie marină. Există o mulțime de oferte de locuri de muncă care îi așteaptă pe ingineri marini și au rate de plasament de aproape 100%. Cererea de ingineri marini din companiile de transport public și privat a crescut brusc, odată cu creșterea traficului internațional pe mare.

Arhitectură Navală și Inginerie Marină – poate fi descarcat cu https://ro.savefrom.net/

Perspectivele de carieră

Ingineria marină este una dintre cele mai răspîndite alegeri în carieră, făcute de studenții din India. Există o mulțime de oportunități de angajare în acest domeniu. Există oportunități pentru ingineri marini, ingineri oceanici și arhitecți navali în sectoarele private, educaționale, corporative și guvernamentale. Ingineria marină este cea mai de bază profesie în ceea ce privește navele și navigația. Construcția, operațiunile și întreținereamotoarelor sunt principalele responsabilități ale unui inginer marin.

Există numeroase oportunități de muncă disponibile în India, precum și în țările din străinătate. Acest domeniul de lucru al inginerilor marini s-a extins cu dezvoltarea modernă și navigarea electronică. Unele din domeniile de muncă în inginerie marină ar fi: protecția mediului, recuperarea petrolului în larg, metale marine și coroziune; energie regenerabilă, teledetecție, arhitectură navală, apărare, vehicule subacvatice, monitorizare climatică globală și transport marin.